woensdag 24 december 2008

IJssculpturen


In Zwolle is een tijdelijk gebouw (tent) opgetrokken achter het provinciehuis en binnen is het constant -8 graden. Want er staan ijssculpturen in en het bijzondere deze keer is dat het om allemaal Bijbelse voorstellingen gaat. Je wandelt de hele Bijbel door, van schepping tot hemelvaart.
Dinsdag de 23e hebben we er een bezoekje gebracht. Het is echt de moeite waard! Door de kou loop je er wel wat snel doorheen maar je bent onder de indruk van het vele werk dat verzet is voor zoiets! Nog tot begin februari open.



Hier lopen we door de ark van Noach, natuurlijk heel veel dieren, allemaal even prachtig gemaakt.


De toren van Babel, in meerdere talen staat de tekst erop, de bedoeling van de mensen om een toren te bouwen die tot in de hemel zou reiken, zodat ze elkaar niet kwijt zouden raken. Maar God bracht de grote spraakverwarring.


Hier staan we al weer bij David de herdersjongen die tegen Goliath vocht. De reus zelf stond aan de andere kant van het pad.


Eén van de wijzen die het kindje Jezus kwam aanbidden.


Het laatste avondmaal.
Lang alle sculpturen kon ik niet weergeven maar zo heb je wel een indruk!

2 opmerkingen:

Spijker zei

O, leuk! vorige week zondag was het nationale ijssculptuur maken in Arnhem, zo bijzonder al die ijskunst. De stad Arnhem stond er toen vol mee!
Leuk dat dit in thema bijbel is. Misschien een leuk idee voor ons morgen.... ga ik voorstellen aan de vrienden! thanks voor de tip!

joke zei

hallo Ben en Truuwat een leuke blog. Ben weer helemaal op de hoogte hier in zuid-Frankrijk.
Ook van de Spijkerfamilie. Wat een schattig meisje, die Rachel.
dag, Joke